George Reuchlin (1938) is opgegroeid in een Rotterdams redersgezin. Na zijn rechtenstudie en militaire diensttijd koos ook hij aanvankelijk voor een carririère in de scheepvaart. Bij Phs. Van Ommeren was hij drie jaar werkzaam als bedrijfsjurist waarna hij besloot zijn toekomst een meer commerciele richting te geven. Als directeur van een bedrijf in zonweringen deed Reuchlin zijn eerste ervaringen in management op. Nadat hij de eigenaar geadviseerd had om het bedrijf in een grotere onderneming te doen opgaan, werd hij gevraagd als management consultant bij Bureau Berenschot. Uiteindelijk trok het daadwerkelijk leidinggeven hem meer dan het advieswerk en richtte samen metg Drs. Hans Knottenbelt het bureau voor interim management Custom Management op. Als interim manager bleef Reuchlin ruim veertig jaar werkzaam en gaf onder meer leiding aan Afvalverwerking Rijnmond AVR en het Rotterdamse sport- en tentoonstellingscomplex Ahoy’.
Toen de leiding van het bedrijf voor verwerking van chemisch Afval ‘Uniser’ in Moerdijk in opspraak kwam wegens milieumisdrijven en de onderneming verkocht moest worden, nam Reuchlin het roer tijdelijk over en was de overheid behulpzaam bij het bloot leggen van een internationaal werkend netwerk van criminelen. Over deze periode schreef hij het uitesrst boeiende boek ‘Gifgrond’ (ISBN90-6100.200-1), waarin hij zoveel over de onderwereld onthulde, dat justitie het risico groot achtte dat Reuchlin gevaar kon lopen en hem heeft aangeraden het boek maar niet uit te geven.
Met ‘Gifgrond’ was de eerste stap gezet op het pad van auteur. Na zijn debuut volgden de historische roman ‘De Vlag Gestreken’ over de ondergang van de Rotterdamse rederij Van Nievelt Goudriaan & Co en een boek met sprookjes en fabels, dat Reuchlin ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag voor familieleden en vrienden schreef. Dat hij in zijn hart nog steeds een warm plekje koestert voor de scheepvaart, blijkt uit zijn boek ‘Waltzing on the Waves’, waarin Reuchlin verhalen heeft opgetekend van muzikanten, die aan boord van de grote passagiersschepen van de Holland Amerika Lijn hebben gespeeld. Voorts werkt hij samen met twee co-auteurs aan een boek over verzamelobjecten uit de tijd van de Nederlandse lijnvaart, dat in de tweede helft van 2007 zal uitkomen.
Dat het leven van Reuchlin niet altijd over rozen is gegaan, blijkt uit het feit, dat hij, na succesvol leiding te hebben gegeven aan de afvalverwerkende bedrijven AVR en Uniser, ten onrechte als medeverdachte werd aangemerkt in een omvangrijk onderzoek naar het illegaal mengen van chemisch afval door afgewerkte olie bij het Schiedamse bedrijf Verhoeven. Ondanks dat de rechtbank Reuchlin van alle blaam zuiverde en de Staat der Nederlanden veroordeelde tot het betalen van alle schade, frustreerde het ministerie van Justitie en de landsadvocaat meer dan twaalf jaar een uiteindelijke regeling van de schade. In zijn in 2008 uit te geven boek ‘Het Geschonden Gelaat van de Staat’ beschrijft Reuchlin op aangrijüende wijze zijn lijdensweg om het hem aangedane onrecht vergoed te krijgen van een overmachtige overheid.
